Behöver du hjälp med en transport?

När du behöver hjälp med en transport kan det vara en mycket stressig och svår tid. Du kanske inte vet var du ska leta eller vilket transportföretag du ska anlita?

Här får du några råd om hur du väljer det bästa transportföretaget för dina behov:

Börja med rekommendationer från vänner och familjemedlemmar; de känner troligen till någon som har behövt transport tidigare, och de kanske till och med arbetar för ett transportföretag själva.

Gör din research på nätet – sök via Google eller andra sökmotorer, läs klart mitt blogginlägg om transportföretag, gå in på Twitter och Facebook – se om det finns några transportföretag som verkar passa dig eller klicka här.

Om du bor i närheten av ett område som är känt som ett industriellt nav eller ett hamnområde innebär det förmodligen att det finns bra företag men även här i Säffle där jag bor så finns det några riktigt kvalitativa företag som ni borde överväga att vända er till!Du kan jämföra transportföretag utifrån kostnader, transporttider och transportkvalitet.

Transportföretaget bör ha ett gott rykte. Ett transportföretag med dåligt rykte kommer troligen att göra ett dåligt jobb med att leverera dina ägodelar, eller så kan de till och med skada dem!

Om du letar efter någon som ska köra transportbilen – fråga om du kan få se några referenser från tidigare kunder/klienter.

Ta också reda på vad deras transportförsäkring täcker och om den är aktuell – detta skyddar dig i händelse av oförutsedda skador på dina ägodelar.

Det är viktigt att varje låda och föremål beskrivs noggrant så att inget går förlorat. Glöm inte att fästa etiketter med tydliga beskrivningar på varje låda – glöm inte att ange eventuella särskilda transportanvisningar.

Packa också transporten omsorgsfullt. Överlasta inte transportbilen – du vill inte att dina varor ska skadas eller gå sönder.